La frase del dia

dilluns, 24 de setembre del 2007

Reflet du Terroir 2004

Nom: Reflet du Terroir
Collita: 2004
Varietat: 80 % Tannat, 10 % Cabernet sauvignon, 10 % Cabernet franc
Tipus de vi: Negre
Vinificació: El raïms produïts per ceps d'entre 12 i 50 anys (amb rendiments de 45 a 55 hl/ha) són sotmesos a un procés de vinificació tradicional que ve complementada per l'aplicació de tota una sèrie de délestages. Aquesta tècnica típica de Côtes du Rhône consisteix en extraure tot el líquid de la tina de fermentació per introduir-lo novament tot seguit trencant el barret present. D'aquesta forma s'augmenta l'extracció de color i d'estructura.
Criança: 12 mesos
Zona d'elaboració: AOC Madiran (Les Vins du Sud-Ouest)
Bodega: Château Laffite-Teston

En cata:
Color
: Cirera de capa mitja-baixa.
Aroma: Inicialment molt poc expressiu, molt tancat, que amb el temps permet descobrir-hi fruites vermelles (groselles) i també, finalment, records d'olives negres.
Gust: Tànic, excessivament assecant, gens arrodonit, descompensat. Per via retronasal notes de caramel de toffe.

Comentari:

L'AOC Madiran és una zona del Sud-Oest francès que es caracteritza pel treball amb la varietat Tannat. Aquesta vitis vinifera permet l'obtenció de vins molt corpulents i amb una elevada intensitat colorant (es parla dels monstres francesos del vi); vins que són facilment susceptibles de sobresortir dins el panorama vinícola francès. L'ampolla catada no fa justícia a la zona, seguirem probant "madirans"



Agrandir le plan