La frase del dia

dimecres, 12 de setembre de 2007

La Violette 2004

Nom: La Violette
Collita: 2004
Varietat: 92 % Merlot i 8 % Cabernet franc
Tipus de Vi: Negre
Vinificació: Les 9.000 ampolles del vi que catem s'elaboren en dipòsits d'acer inoxidable on fan la fermentació alcohòlica i posterior maceració amb pells durant un promig de 30 dies a una temperatura controlada de 28 - 30 ºC amb remontats i delestage.
Criança: Dotze mesos; la fermentació malolàctica es realitza 100 % en bóta
Zona d'elaboració: A.O.C. Côtes de Castillon
Bodega: Terra Burdigala

En Cata :
Color: Vi de bona capa colorant amb presència terrosa (no teula) al ribet.
Aroma: Ja inicialment se'ns apareix com a molt aromàtic, on hi destaquen notes licoroses, també una punta d'alcohol, pruna molt madura; aquests aromes deixen pas als terciaris (cafè, cacau...).
Gust: En boca es tradueix en una percepció terrosa, de taní pulit, amb un cos mig-alt i postgust mig; hi pot faltar una certa acidesa.

Comentari: El vi presenta una òptima combinació d'elements, especialment en aroma, on demostra una important expressivitat, tot i que lleugerament decantada vers notes de sobremaduració i de criança.


View Larger Map